Lemmikki hoitolaan vai hoitaja kotiin? Pohdi näitä, kun teet valintaa

Lemmikki hoitolaan vai hoitaja kotiin? Pohdi näitä, kun teet valintaa

Sinä tunnet lemmikkisi paremmin kuin kukaan muu. Päivittäisessä elämässä tutustut niiden temperamenttiin, mielialoihin ja tapoihin reagoida. Tämä on tärkein, muttei ainoa asia, joka valintaprosessissa on otettava huomioon.

Onko lemmikkisi sosiaalinen ekstrovertti, joka tervehtii kaikkia samalla innolla? Saako huoleton koiraveikkosi ystäviä jokaisella ulkoilukerralla tai kipittääkö kissasi tervehtimään jokaista vierailijaa mielenkiinnolla ja uteliaisuudella? Kuinka lemmikkisi suhtautuu uusiin tilanteisiin, hajuihin tai ääniin? Ystävällisille ja sosiaalisille eläimille lajitoverien seura saattaa olla hyväkin valinta. Hoitola, joka tarjoaa ympärivuorokautisen hoidon ja tarvittaessa eläinlääkärin avun tuntuu hyvältä ja turvalliselta valinnalta.

Toisaalta, hoitolan käyttö voi tulla kalliiksi. Haluamasi paikka saattaa myös sijaita kaukana tai olla muidenkin suosiossa, jolloin paikkoja ei välttämättä ole vapaana haluamanasi aikana. Henkilökohtaisempi hoito, kuten erityisruokavalio tai lääkitys, voivat nekin maksaa ylimääräistä. Entäpä toiset hoitolan asukkaat? Lemmikkisi voi olla maailman kiltein olento, mutta viereisen kopin kaveri välttämättä ei.

Millaisen suhteen haluaisit hoitajalla ja lemmikilläsi olevan? Onko hoitajilla aikaa seurustella karvaisen kaverisi kanssa riittävän paljon? Miten mahdollista stressiä ja ahdistusta pyritään lievittämään? Etenkin nuorten eläinten on tärkeää saada mahdollisimman paljon positiivisia kokemuksia muista eläimistä ja ihmisistä. Ne tarvitsevat myös samat rutiinit joka päivä, mikä voi olla haastavaa, jos hoitolan aikataulut eroavat niistä.

Oma koti kullan kallis

Vaikka hoitaja olisikin lemmikillesi vieras, se tuntee olonsa turvallisemmaksi omassa kodissaan. Siellä se on omalla reviirillään, omien lelujen, tuttujen tuoksujen ja lempipaikkojensa äärellä. Vaikkei hoitaja viettäisikään niiden kanssa koko päivää, tuovat hoitajan käynnit lemmikin päivään järjestystä ja turvaa.

Kun kyse on omasta perheenjäsenestä, luottamus on kaikki kaikessa. Entä jos et tunne ketään, joka olisi valmis tai halukas huolehtimaan karvakamustasi sinun poissaollessasi? Tuolloin avuksi tulevat hoitajia välittävät palvelut (kuten se, jonka sivuilla vierailet juuri nyt).

Lemmikinhoitajien luotettavuus on meille kunnia-asia. Teemme kaikkemme, jotta sinä voisit matkata rauhallisin mielin. Lemmikkisi on vakuutettu, eläinlääkäripalvelut ovat tarvittaessa saatavilla ja asiakaspalvelumme on auki ympäri vuorokauden. Lisäksi hoitaja päivittää lemmikkisi kuulumiset sinulle päivittäin. Eläinystäväsi saa ansaitsemansa huomion ja turvan. Vaikka sillä onkin varmasti ikävä sinua, odotellessa se pitää hauskaa uuden ihmisystävänsä kanssa.

(Lähteet: petmd.com, healthypawspetinsurance.com, cattime.com, catbehaviorassociates.com, vetstreet.com)

 

Comments

Related Post