Tästä tiedät onko talvitakki koirallesi tarpeen

Tästä tiedät onko talvitakki koirallesi tarpeen

Jos olet koskaan nähnyt huskyn leikkimässä lumessa, tiedät mitä on aito onnellisuus. Pohjoiset koirarodut, kuten huskyt, malamuutit ja bernhardinkoirat, rakastavat talvea. Mutta monelle muulle koirarodulle talven lumi, loska ja kylmät tuulet aiheuttavat ongelmia. Silloin niille kannattaa hankkia talvitakki.

Jos koirasi on lenkillä tärisevä tai hytisevä, sillä on mitä todennäköisimmin kylmä. Se saattaa käyttäytyä muutoinkin oudosti, esimerkiksi pyrkimällä takaisin kotiin tai kieltäytymällä liikkumasta lainkaan. Se saattaa myös pidellä häntäänsä takakoipien välissä.

Pienet koirat, ja koirat joilla on luonnostaan ohut turkki, tarvitsevat useimmin suojaa kylmältä säältä. Niille uloslähtö talvella saattaa olla jopa niin vastenmielistä, että ne kieltäytyvät lähtemästä edes lyhyelle tarpeidentekokierrokselle. Tässä tilanteessa talvitakki parantaa karvaisen kaverisi elämänlaatua huomattavasti.

Varsinkin likaisemmassa kaupunkiympäristössä lenkkikaverisi pysyy takin ansiosta myös puhtaampana. Lisäämällä varustukseen töppöset voit suojella koirasi tassuja kylmältä, jäältä ja hiekoitushiekalta ja -suolalta.

Löydä se oikea

Kun lähdet ostamaan karvaturrillesi takkia, ota huomioon muutama seikka:

  • Materiaali. Kuinka helppo takki on pitää puhtaana? Oletko varma, ettei materiaali kutita? Puhdas villa ei välttämättä ole hyvä idea, mutta villasekoite voi olla hyvä valinta. Heijastava materiaali on etenkin iltalenkeille välttämätön lisä. Kiinnitä huomiota myös yksityiskohtiin: onko takissa vetoketju? Nappeja? Nauhoja? Onko vaarana, että koira voisi vahingossa syödä ne?
  • Istuvuus. Kaikkein tärkeintä on tietenkin varmistaa, että takki istuu hyvin ja tuntuu mukavalta kaverisi yllä. Takin täytyy olla napakka, muttei liian tiukka. Toisaalta liian suuri takki laahaa maassa tai saattaa tarttua johonkin kiinni. Mistä pääsemmekin kohtaan…
  • Mitat. Mittaa koirasi niskan- sekä rinnanympärys leveimmältä kohdalta. Mittaa myös etäisyys niskan ja lantion välillä. Jos mahdollista, ota koirasi mukaan kun lähdet ostamaan takkia. Sillä tavalla varmistat, että ostos osuu oikeaan jo ensimmäisellä kerralla.
Comments

Related Post