5 tietoa, jotka lemmikinhoitajasi tarvitsee

5 tietoa, jotka lemmikinhoitajasi tarvitsee

Olitpa sitten lomalla tai liikematkalla, poissaolo lemmikin luota ei ole koskaan täysin stressitöntä. Alitajunnassa nakuttava huoli lemmikin hyvinvoinnista on ymmärrettävä, kun kyse on perheenjäsenestä. Voit kuitenkin tehdä pari juttua oman ja lemmikkisi mielenrauhan eteen — ja helpottaa työtä, jota lemmikinhoitaja tekee.

(Oletamme, että päätit palkata lemmikinhoitajan eläinhoitolan sijasta. Jos olet vielä kahden vaiheilla, kannattaa lukea aiempi blogipostauksemme.)

Kukaan ei tunne lemmikkiäsi sinua paremmin. Kerro siis lemmikinhoitajalle kaikki, mitä hänen tulee tietää voidakseen tarjota parhaan mahdollisen hoidon juuri sinun karvakaverillesi.  Aloita vaikka näistä:

Lemmikkisi luonne ja temperamentti

Mikä tekee lemmikistäsi ainutlaatuisen? Mitä se rakastaa enemmän kuin mitään muuta (sinun lisäksesi)? Toisaalta, pelkääkö lemmikkisi jotain? Jos koirakaverillasi on tapana jahdata autoja tai kissasi pelkää kovia ääniä, lemmikinhoitajan täytyy tietää siitä. Näin he eivät vahingossa pakota lemmikkiäsi tilanteisiin, joissa ne kokevat olonsa epämukavaksi tai joutuvat vaaraan. Onko lemmikilläsi vakiopiilopaikka? Mikä on sen lempilelu? Pienetkin yksityiskohdat ovat tärkeitä.

Lemmikkisi terveys ja liikuntatottumukset

Kuinka monta kertaa päivässä koirasi on tottunut käymään ulkona? Mihin aikoihin? Mihin leikkihin lemmikkisi mieluiten kuluttaa energiansa? Onko lemmikilläsi sairaushistoriaa tai jokin vanha vamma, josta hoitajan olisi hyvä tietää? Entä lemmikkisi mahdollinen lääkitys?

Lemmikkisi ruokavalio

Lemmikinhoitajan täytyy tietää täsmälleen, mitä lemmikkisi saa ja ei saa syödä. Onko sillä allergioita? Annatko lemmikillesi lisäravinteita tai vitamiineja? Kerro  sen lempi- ja inhokkiruuat. Annatko sille herkkuja? Syökö kissasi tai koirasi ruohoa? Ovatko ne nirsoja syömään? Myös ruuan annostus ja ruokinta-aikataulut ovat tärkeitä tietoja.

Lemmikkisi kurinpitomenetelmät

Entä jos lemmikkiäsi täytyy ojentaa? Kuinka haluaisit hoitajan toimivan kyseisessä tilanteessa? Mitkä ovat talon säännöt lemmikille? Mikä on erityisen hyvää käytöstä? Yritätkö opettaa lemmikillesi jotain uusia tapoja tai temppuja, joita hoitaja voisi edesauttaa?

Kaikki tämä ja muu tieto kirjallisena

Kaikki nämä ovat asioita, jotka lemmikinhoitajan täytyy paitsi tietää myös muistaa. Yksin muistiin luottaminen johtaa vain turhaan ahdistuneisuuteen ja voi päättyä katastrofiin. Krjoita siis tiedot ylös: mistä numerosta sinut tavoittaa? Entä jos et ole tavoitettavissa? Mistä tärkeät paperit, kuten lemmikkisi vakuutus tai terveystiedot, löytyvät? Kiinnitä erityistä huomiota numeeriseen tietoon, kuten ruoka-annosten ja liikunnan määrään ja aikatauluihin.

Jos lemmikinhoitajasi on Host My Petin kautta, olemme jo tehneet hieman puolestasi. Kaikkien lemmikinhoitajaksi haluavien hakemukset käydään läpi ennen niiden lisäämistä tietokantaan. Käytössä on ympärivuorokautinen tuki niin hoitajalle kuin sinulle. Jatkossa palvelutarjontamme laajentuu vakuutukseen ja eläinlääkäripäivystykseen.

Sinua lähinnä olevan hoitajan löydät loikkaamalla etusivulle.

Comments

Related Post