Kissan terveys: tunnista terve ja sairas katti

Kissan terveys: tunnista terve ja sairas katti

Kissan terveys ja sairaus voivat olla hankalia erottaa. Kotileijonasi toimii yhä vaistojensa varassa ja vaisto käskee sitä piilottelemaan sairauttaan. Villissä luonnossa sairauden oireet kun olisivat tehneet siitä helpon kohteen saalistajille. Opi tunnistamaan karvakamusi luontainen käytös ja ulkonäkö. Muutokset voivat kieliä ongelmista.
Terve kissa käyttäytyy omalle luonteelleen sopivasti, olipa oma karvapallosi sitten laiskanpulskea tai eläväisempi tapaus. Tärkeää on, että myös laiskempi kaverisi osoittaa yleistä kiinnostusta ympäristöään kohtaan. Karvapallojen oksentelu on kissan normaali, joskin ikävä tapa. Pitkäturkkisemman kissan harjaaminen voi vähentää oksentelua. Markkinoilla on myös karvapallojen muodostumista vähentäviä kuivaruokia, joita voit kokeilla.

Tunnista oireilu

Puhtaat silmät ja korvat sekä kiiltävä turkki ovat keskeisimpiä kissan terveyden tuntomerkkejä. Terve kissa syö ja liikkuu normaalisti arastelematta mitään kehon osaa. Oman turkin hoito on kissalle tärkeää. Jos oma kattisi jättää turkkinsa huoltamatta, jotain saattaa olla vialla. Iho-oireet voivat jättää turkkiin jopa kaljuja länttejä.
Etenkin hiekkalaatikkokäyttätyminen kertoo lemmikistäsi paljon. Pissaako kissasi aiempaa enemmän tai vähemmän? Ripulointi tai tarpeiden tekeminen laatikon viereen ovat jo selviä hälytysmerkkejä, sillä kissat ovat siistejä eläimiä.
Muista myös pitää rokotukset kunnossa ja ajan tasalla. Kehrääjäsi perustarkistus on osa eläinlääkärikäyntiä — käytä tapaamista hyväksesi kysyäksesi mieltäsi vaivaavia asioita. Rotukissojen kohdalla on aina mahdollisuus myös perinnöllisiin sairauksiin. Eläinlääkärisi voi auttaa mahdollisten oireiden varhaisessa tunnistamisessa ja ennaltaehkäisyssä.
Comments

Related Post