7 koiramaista elokuvaa, joilla aloittaa viikonloppu

7 koiramaista elokuvaa, joilla aloittaa viikonloppu

Monen viikonloppu alkaa hyvän ruuan ja loistavan elokuvan merkeissä. Otahan siis popparit tanaan, (karva)kamut kainaloon ja istahda sohvannurkkaan nauttimaan koiramaisista elokuvahetkistä. Kokosimme muutaman ikisuosikin, joista voit aloittaa.

Beethoven (Beethoven, 1992)
Elokuvan keskiössä on suloisesta koiranpennusta lempeäksi, kuolaavaksi jättiläiseksi kasvava bernhardilainen. Elokuva oli menestys ja sai useita jatko-osia. Herttaisen huumorin sävyttämä elokuva saa synkkiä sävyjä pahansuovan eläinlääkärin myötä, joten aivan perheen pienimmille elokuva ei sovi.

Kaunotar ja Kulkuri (Lady and The Tramp, 1955)
Todellinen Disney-klassikko, josta ovat nauttineet jo useat sukupolvet. Cockerspanieli Ladyllä eli Kaunottarella on kaksi kilpakosijaa: skotlanninterrieri Tupsu ja vihikoira Jalo. Sulhasehdokkaiden kuvioita sotkee Kulkuri, joka saa Kaunottaren kaipaamaan vapauteen. Kesykoiran elämään tottuneelle Kaunottarelle vapaus on kuitenkin vaarallisempaa kuin tämä oli kuvitellut. Loppu on kuitenkin onneksi suloinen.

Cujo (Cujo, 1983)
Tämänkin elokuvan keskiössä on lempeäluonteinen bernhardilainen, mutta vesikauhutartunta suistaa sen nopeasti aggressioon. Koiran hurja muodonmuutos karmii selkäpiitä. Sairasta Cujoa kohtaan tuntee empatiaa, vaikka samalla katsoja joutuukin pelkäämään sen viattomien perheenjäsenten puolesta.

Seikkailu Etelänavalla (Eight Below, 2006)
Etelänavalla sijaitsevalle tutkimusasemalle saapuu tiedemies, joka lähtee rekioppaan kanssa katsomaan meteoroideja. Myrsky kuitenkin yllättää niin seurueen kuin tutkimusaseman henkilökunnan. Henkilökunnan paetessa rekioppaan tehtäväksi jää pelastaa kahdeksan asemalle jäänyttä koiraansa. Pääseekö mies perille ajoissa?

Benji (Benji, 1974)
Sekarotuinen Benji on kulkukoira, joka ystävystyy kahden kaupunkilaislapsen kanssa. Lasten tullessa kidnapatuiksi neuvokas Benji lähtee pelastusretkelle mukanaan niin koira- kuin ihmisystävänsä. Benji seikkaili myöhemmin muissakin elokuvissa sekä TV-sarjoissa. Knoppitietona mainittakoon, että Benjiä näytellyt Higgins-koira oli myös alunperin koditon.

Bim Mustakorva (Belyy Bim, chyornoe ukho, 1977)
Gavrili Trojepolskin klassikkoteokseen perustuva elokuva riipaiseva. Bim jää isännöttömäksi vanhan omistajansa saadessa sairaskohtauksen ja elämä potkii päähän. Elokuvan maailmankuva on karu ja se onkin myös poliittinen kannanotto eläinten oikeuksien puolesta.

Lassie palaa kotiin (Lassie Come Home, 1943)
Klassikkojen klassikko sijoittuu Yorkshiren maalaismaisemiin. Lassien perhe joutuu luovuttamaan rakkaan hauvansa rikkaalle herttualle, jonka luota se pakenee jatkuvasti. Kyllästynyt aatelisrouva vie Lassien lopulta Skotlantiin, jossa siihen tutustuu hänen lapsenlapsensa. Lapsenlapsi päättää auttaa Lassien takaisin perheensä luo, mutta pitkä kotimatka ei suju ongelmitta. Lassie seikkaili lukuisissa elokuvissa ja saipa se myöhemmin oman TV-sarjankin.

Näiden seitsämän elokuvan lisäksi mainittakoon myös Kotia Kohti (Homeward Bound, 1993), Koirani Skip (My Dog Skip, 1999) ja Balto (Balto, 1995). Jos nekin on jo kahlattu, uusia suosikkeja löytyy varmasti täältä: http://www.koiraelokuvat.info/

Comments

Related Post