7 syytä miksi koiran kanssa nukkuminen kannattaa

7 syytä miksi koiran kanssa nukkuminen kannattaa

Opetettiinko sinullekin, ettei koiraa tulisi päästää seuraksi sänkyyn? Ehkä kuitenkin löydät koiran kainalostasi harva se aamu? Älä suotta pohdi huonoa omaatuntoa, vaikka nukkuisitkin karvakaverisi kanssa. On itse asiassa monia syitä sille, miksi karvakamusi kanssa nukkuminen kannattaa.

Se rauhoittaa ja lohduttaa

Kaverisi tasainen hengitys ja sen tarjoama lämpö rauhoittavat ja lohduttavat. Petisi tuntuu erityisen mukavalta paikalta, kun kyljessä on paras ystäväsi!

Se helpottaa unettomuutta

Lemmikin läsnäolo lievittää stressiä ja lisää turvallisuuden tunnetta. Sellaisessa mielentilassa on helppo nukahtaa.

Se helpottaa ahdistuneisuutta

Koirien positiivinen asenne näyttäisi olevan tarttuva ominaisuus. Ne myös antavat sinulle huomiota ja hellyyttä silloin, kun sitä tarvitset.

Se lämmittää

Ystäväsi kehon lämpö ja sen taipumus käpertyä lähellesi toimii kuin pieni patteri. Vaikka kesäkuumalla lämpö voi olla liikaa teille molemmille, talvisaikaan koirasi seura on varsin tervetullut.

Se auttaa masennukseen

Koirien ehdoton ja vilpitön rakkaus voi murtautua masentuneenkin ihmisen mieleen. Yhteys toiseen elävään olentoon, vailla kritiikkiä tai analysointia, voi tarjota valoa ja toivoa juuri silloin, kun elämä eniten potkii päähän.

Se tekee olon turvalliseksi

Koirasi suojelee sinua valppaana ja tarkkailee ympäristöään vaarojen varalta. Tietoisuus siitä, että uskollinen suojelija nukkuu vierelläsi parantaa untasi.

Myös koirasi nauttii sinun seurastasi

Koirasi rakastaa sinua enemmän kuin ketään muuta. Ajan viettäminen sinun kanssasi on parasta mitä voit sille tarjota. Koirasi paitsi tarjoaa lohtua ja turvaa, myös saa sitä sinulta vastavuoroisesti.

Comments

Related Post