Rekrytoinnissamme persoona tulee ennen taitoja

Rekrytoinnissamme persoona tulee ennen taitoja

Jonkin aikaa sitten Harvard Business Review kirjoitti artikkelin otsikolla Great Teams Are About Personalities, Not Just Skills. Artikkelin pääajatus on monessa tutkimuksessa todettu asia, jonka mukaan henkilöiden persoonallisuudella on suuri rooli koko tiimin toiminnan kannalta. Henkilöiden persoona vaikuttaa etenkin siihen:

  • Minkä roolin henkilö tiimissä ottaa
  • Kuinka henkilö toimii vuorovaikutuksessa muiden tiimin jäsenten kanssa
  • Kuinka henkilön omat arvot sopivat muun tiimin arvoihin

Viime vuonna Host My Petin tiimi kertoi omista arvoistaan. Heille lähetettiin kysely, johon listattiin suuri joukko erilaisia arvoja. Tiimin jäseniä pyydettiin sitten valitsemaan listalta itselleen tärkeimmät arvot. Kolme kyselyssä eniten mainintoja saanutta arvoa olivat:

  1. Vastuunotto omista sanoista ja omasta työstä
  2. Rohkeus epäonnistua
  3. Innokkuus ja halu oppimiseen ja luovuuteen

Toisin sanoen, arvostamme tiimiläistemme taitoja ja kannustamme jatkuvaan, elämänmittaiseen kehittymiseen ja oppimiseen. Tällä on paljon tekemistä luottamuksen kanssa, sillä epäonnistumisia ei tarvitse pelätä. Kirjojen ja artikkeleiden lukemiseen kannustetaan ja Slack-kanavallamme jaetaan usein muun muassa TED-talkien videoita. Me kaikki haluamme onnistua, yhdessä ja yksilöinä.

Tukea, apua ja rohkaisua on aina tarjolla. Lisäksi läpinäkyvyys ja kaikkien huomioonottaminen on toiminnassa keskeisellä sijalla. Jokainen tiimin jäsen on kartalla siitä, mitä muut tiimiläiset parhaillaan työstävät ja palautetta annetaan ja vastaanotetaan vapaasti. Jokaisen yksilöllisyys on arvokasta ja kunnioitettavaa ja olemme ylpeitä monimuotoisesta tiimistämme.

Jos sinä haluaisit tulla osaksi tarinaamme, haluamme ehdottomasti kuulla sinusta! Lue tarinamme ja lähetä sitten hakemuksesi ja CV:si. Olisi ilo ja kunnia tutustua sinuun 🙂

Comments

Related Post