Toimistolemmikki voi olla hyvä idea

Toimistolemmikki voi olla hyvä idea

Kuvittele mielessäsi hetki, jolloin suljet kotioven takanasi ja lähdet töihin. Lemmikkisi jää katsomaan perääsi ikkunasta. Tunnet katseen niskassasi tietäen, että lemmikki jää jälleen useammaksi tunniksi yksin. Ehkä tunnet syyllisyyttä vielä työpaikallakin ja sinun on hankala keskittyä työtehtäviin.

Miksi toimistolemmikki?

Moni yritys on jo lämmennyt ajatukselle toimistolemmikeistä – ja sinun työpaikkasi voisi hyvin olla seuraava! Toimistolemmikki rentouttaa työntekijöitä ja toisaalta parantaa motivaatiota. Lisäksi toimistolemmikki tarjoaa erittäin hyvän keskustelunaiheen — tiimin keskinäisen jään murtaminen ei ole koskaan ollut helpompaa! Jenkeissä kansallista Tuo koirasi mukaan töihin -päivää on vietetty joka kesäkuu jo vuodesta 1996.

Eräs tutkimus todisti, että koiransa töihin tuoneet työntekijät kärsivät vähemmästä stressistä, olivat tyytyväisempiä työhönsä ja näkivät työnantajansa paremmassa valossa. Totta tosiaan, toimistolemmikit voivat olla jopa mukava etu uusille työntekijöille tarjottavaksi. Toimistolemmikki on myös halpa ja helppo tapa parantaa työntekijöiden hyvinvointia, sillä tutkimuksen mukaan kaikista stressaantuneimpia olivat juuri ne koiranomistajat, jotka jättivät lemmikkinsä kotiin.

Entä jos toimistolemmikki ei ole tervetullut?

Tietenkään kaikki toimistot eivät yksinkertaisesti ole valmiita lemmikin hankintaan. Jotkut työntekijät saattavat kärsiä allergioista tai tilat ovat yksinkertaisesti liian pienet. Liian energiset tai muutoin huonosti käyttäytyvät kaverukset kannattaa jättää kotiin, ainakin kunnes ne oppivat olemaan liikaa häiritsemättä tai jättävät kaatamatta tietokoneet pöydiltä. Onneksi pienen motivaatioboostin voi saada muullakin tavoin. Tutkimus vuodelta 2015 osoitti, että pelkkä kissavideoiden katselu sai työntekijät paremmalle tuulelle. Ei nyt aivan aidon kissan vertaista, mutta parempi kuin ei mitään!

Jos bisnekset pitävät sinut kiireisinä ja joudut olemaan poissa kotoa pidempään kuin olit ajatellut, me olemme täällä sinua varten! Etusivultamme löydät luotettavan hoitajan lemmikillesi läheltä sinua.

Comments

Related Post