Maailman Eläinten päivä 4.10

Maailman Eläinten päivä 4.10

Eläinten päivä on kansainvälinen tapahtuma, jota vietetään vuosittain 4.lokakuuta. Tästä päivästä eteenpäin starttaa myös Eläinten viikko, joka kestää 10. lokakuuta asti. Eläinten viikkoa onkin jo vietetty vuosikymmenien ajan.

Animals were given the right to be here long before we arrived.

– Douglas Williams

Eläinten päivän missio

Tarkoituksena on eläinten aseman parantaminen maailmanlaajuisesti, jotta hyvinvointivaatimukset kehittyisivät entistä enemmän positiivisempaan suuntaan. Eläinten päivä yhdistää eläintensuojeluyhdistykset keskenään ja yhdistää liikkeen maailmanlaajuiseksi voimaksi, jotta maailmasta saataisiin parempi paikka eläimille. Päivää juhlitaan eri tavoin jokaisessa maassa riippumatta kansalaisuudesta, uskonnosta, uskomuksesta tai poliittisesta kannasta.

Lisääntyneen tietoisuuden ja koulutuksen kautta voimme luoda maailman, jossa eläimet tunnustetaan olevan tunteikkaita ja ympäristöstään tietoisia olevia yksilöitä, ja heidän hyvinvointiaan tulee aina kunnioittaa.

Osallistuminen Eläinten päivään

Eläintensuojeluyhdistykset, nuorten- ja lastensäätiöt/ryhmät sekä yritykset ja yksilöt voivat järjestää tapahtumia Maailman eläinten päivään. Jokaista kannustetaan ottamaan osaa tähän merkkipäivään, ja osallisuus siihen on tehnyt merkittävää kasvua. Tapahtuma jatkaa kasvuaan niin kauan kunnes se saavuttaa ja yhdistää kaikki eläinten hyvinvoinnin kannattajat koko maailmassa.

Eläinten päivä -juhliminen

Sillä ei ole väliä, onko tapahtuma suuri vai pieni – ainoa asia mikä merkitsee on asian tärkeys! Esimerkkejä juhlinnasta ovat muun muassa:

  • tietoisuutta levittävät koulutustapahtumat
  • työpajoja ja konferensseja
  • eläinsuojien avoimet ovet ja lemmikkieläinten adoptiot
  • varainkeruutapahtumat
  • radio- ja TV haastatteluita
  • koulu-tapahtumia

Eläinten viikko Suomessa

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on aloittanut Eläinten viikon viettämisen vuonna 1959, ja teemaviikkoa juhliltaan vuosittain 4.-10.lokakuuta. Joka vuosi Eläinten viikon teemana on jokin ajankohtainen tai muuten merkittävä aihe. Tänä vuonna, 2017, aiheena on luonnoneläimet. SEY on mukana toiminnassa tuottamassa materiaalia lapsille ja suuremmalle yleisölle, sekä olemalla mukana keräyslahjoituksessa.

Lisää luonnonvaraisista eläimistä ja SEY:n toiminnasta sekä lahjoituksista pääset katsomaan tästä linkistä. Eläinten viikon keräys avataan keskiviikkona 4.10 kello 14:00 Elielinaukiolla, Helsingissä.

SEY ja jäsenyhdistykset järjestävät tapahtumia koko viikon ympäri Suomea. Tämä linkki vie suoraan sivulle, josta näet mitä tapahtuu missä ja milloin. Jo pienillä teoilla voi meistä jokainen edesauttaa eläimien asemaa maailmassa, jonka me heidän kanssaan jaamme.

Each and every one of us can make a difference for animals.

 

Comments

Related Post