Nämä koiraystävälliset piparkakut leivot käden käänteessä

Nämä koiraystävälliset piparkakut leivot käden käänteessä

Varsinkin joulun alla lemmikkieläinkaupat ja supermarketit pursuavat lemmikkien herkkuja. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättä juuri sinun karvaturrisi mieleen. Entäpä jos leipoisit tänä jouluna koiraystävälliset piparkakut itse?

Seuraavalla ohjeella teet piparit, joihin karvapallosi taatusti rakastuu:

reilu 7dl täysjyvävehnäjauhoa
½ tl jauhettua tai tuoreena raastettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
reilu 1 dl kookosöljyä
reilu 1 dl melassia
vajaa 2 dl vettä

Lisäksi tarvitset kaulimen ja pieniä piparimuotteja

Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää vettä, kunnes taikina on kiinteää. Vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile siitä sitten möykky. Kääri se muovikelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi ja leikkaa siitä sitten piparkakkumuoteilla piparkakkuja. Jos haluat ripustaa piparit kuuseen, muista jo tässä vaiheessa tehdä niihin reiät. Nosta valmiit piparit pellille leivinpaperin päälle.

Paista pipareita 165 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanvärisiä. Hetken jäähtymisen jälkeen voit napostella pipareita yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Mukavaa joulunaikaa!

 

Comments

Related Post